föreläsningar

Insikt och startskott för utveckling

Hjärnsmart Stresshantering.

Stress är ett faktum för de allra flesta idag.  Att hantera sin stress är inte bara en nödvändighet för att må bra - det är också en avgörande kompetens för långsiktig framgång.

Under föreläsningen guidas ni i hjärnans värld och ser vad som händer med vår hjärna och beteende under långvarig stress.

Vi utforskar hjärnsmarta metoder för att hantera stress, tittar på rutiner för återhämtning och testar också några enkla mindfulnessövningar. 

samarbetA på hjärnans villkor.

En interaktiv föreläsning om den sociala hjärnan och hur lätt vi påverkar och påverkas av andras känslor, beteenden och stress.

Vi utforskar hur vi med hjälp av modeller från neuroledarskap och mindfulness kan förstå oss själva och varandra bättre, öka graden av inkludering och stärka samarbete med varandra. 

effektiva möten.

Arbetslivet präglas av extremt mycket möten. Studier visar dessutom att de flesta tycker att mötena är ineffektiva

Under föreläsningen kommer ni att få insikter om vad vår hjärna kräver för att skapa effektiva möten, och praktiskt kunskap om hur vi skapar en effektiv och energifull möteskultur.

led dig själv med mindfulness.

En inspirerande och tankeväckande föreläsning om hur vi kan hantera de utmaningar vi ställs inför i vårt moderna sätt att jobba och leva, och hur mindfulness kan öka vårt välbefinnande och bidra till ett hållbart arbetsliv.
 
Vi testar vad mindfulness är, vilka effekter träningen har på hjärnan, vår effektivitet och vårt välmående.

Vi svarar på frågan varför mindfulness behövs mer än någonsin och ger enkla tips och trix hur man kan få in mindfulness i sin vardag. 

 

hållbart arbetsliv.

Hur ser min vardag ut egentligen och hur påverkar det mina prestationer och mitt välmående? Kanske två av de viktigaste frågorna att ställa sig själv i en tid av konstant uppkoppling, höga krav, snabba förändringar och ett överflöd av information.

Arbetslivet i dag är fullt av möjligheter och innehåller samtidigt många faktorer som påverkar vår hjärna på ett negativt sätt.

Under föreläsningen reflekterar vi kring våra vanor, val och beteenden och skapar  motivation att testa nya vanor för ett hållbart arbetsliv.